Training of personal coaching ‘Trimvlakleider als millennialcoach; Omgaan met de smartphone generatie, waarbij het motiveren van jongeren makkelijker is dan je denkt !


Wanneer iemand het niet goed doet, is het hem of haar (nog) niet goed aangeleerd.
Ronald Dingerdis

Millennials willen invloed uitoefenen, een impact hebben en zinvol werk doen. Omdat de huidige generatie jongeren zich slecht laat motiveren met toekijken en “onder aan de ladder” beginnen. Leer je in de training ‘trimvlakleider als millennialcoach’ hoe je op een praktische eenvoudige manier jongeren aan je team, bedrijf of organisatie kunt binden en kunt blijven boeien. Een aanpak die maakt dat je al snel een jongerenmagneet bent of wordt.

Practice what you preach (houd je aan wat je zegt)

Tijdens de training pas ik accelerated learning technieken toe (versneld leren). Een aanpak waarbij ik deelnemers actief betrek in het vinden van oplossingen. Hierbij ontdekken de deelnemers dat ze veel meer weten dan ze denken, en dat een paar kleine aanpassingen in gedrag al meteen grote verschillen uitmaken. Deze manier van trainen is tevens de manier die ik ze aanleer om anderen mee aan te sturen. Waardoor deelnemers zien en ervaren wat nodig is om anderen te inspireren, te motiveren of iets nieuws aan te leren. Het is tevens een manier die jongeren laat ervaren dat ze al direct een impact hebben, iets wat ze motiveert. Zelfs in hun leerproces ervaren ze de voordelen ervan, raken “verslaafd” aan de aanpak en willen steeds meer leren.

Je uitleg, advies, het luisteren en het openstaan voor onze mening gaf voor mij de doorslag om je als een topcoach te zien. [Guus Diederen]

Inhoud training

 • Trimvlakleider als millennialcoach, een 5-stappen aanpak waardoor je met 10 minuten investeren telkens een uur tijdswinst behaalt.
  • Meedoen motiveert, een coachende aanpak die in 5 stappen mensen leert hun eigen fouten op te lossen en hun leervermogen vergroot. Waardoor teamleden niet steeds hetzelfde komen vragen.
 • Wat is de reden dat je werkt? Wat motiveert je in je werk? Welke elementen moeten je werk bevatten om het je echt naar de zin te maken zodat je met plezier en productief kunt functioneren? Onderdeel van deze module is een test die bedoeld is om op een systematische wijze te achterhalen wat voor jou de belangrijkste ‘motivatoren’ in je werk zijn, of om in vaktermen te spreken wat je ‘carrière-ankers’ zijn. Deze kennis vertalen we naar de teamleden. Hoe je daarmee kunt achterhalen wat voor hen belangrijke werkomstandigheden zijn waarmee ze zichzelf kunnen motiveren om te leren en/ of te werken.
  • Inspirerende doelen stellen. We gaan leren hoe je heldere inspirerende doelen stelt waar mensen zich aan willen verbinden.
  • Voorkomen van wederkerende vragen. Leer ik je om met een dienstbare coachende aanpak mensen in één keer te leren wat nodig is. Waardoor ze niet telkens bevestiging nodig hebben om de taak of opdracht uit te voeren. Of maar blijven vragen of je hun problemen wilt oplossen.
  • Aan je strategie werken. Door de dienstbare en coachende aanpak hou je al snel veel tijd over. In deze module leer ik je hoe je met 2 vragen stellen aan je strategie en succes van de afdeling, bedrijf of organisatie werkt.
 • Afspraak is afspraak. Teamleden moeten op elkaar kunnen vertrouwen, dat gedaan wordt wat we beloofd hebben;
  • Normen en waarden van het bedrijfsleven, hoe kun je ervoor zorgen dat iedereen zich aan de spelregels van goed teamlid of collega zijn houdt?
  • Spelregels en consequenties vaststellen. Vaststellen welk gedrag verwacht wordt en welke consequenties stimuleren dat mensen zich aan de afspraak zullen houden. Volwassen manieren die mensen hun verantwoordelijkheid laat ervaren waardoor ze ook doen wat ze beloven. Ook zonder uw controle en toezicht en alles zonder mensen bang te maken.


De vele praktische voorbeelden maken dat je er meteen mee aan de slag kunt. De training heeft absoluut mijn verwachting overtroffen en was het meer dan waard!!
[Stella Wijers]

 • Leerstijlen, hoe leer je vakmanschap aan.
  • Hoe leren hedendaagse mensen? Leer hoe je binnen 7 seconden voor iedere situatie met ieder teamlid kunt inschatten wat de beste en snelste manier van leren voor diegene is. In dit onderdeel leer je hoe met 2 vragen stellen 100% zeker weet wat de meest effectieve leeromgeving is. Een aanpak die leren leuk maakt voor mensen tussen de 8 en 80 jaar. Een test leerstijlen voor de deelnemers is onderdeel van deze module.
 • Voorkomen dat bij fouten maken de schuld wordt afgeschoven, er om wordt gelogen of er boosheid ontstaat wanneer iemand erop wordt aangesproken?
  • Volwassen communicatie. Welke techniek kan ik toepassen om iemand én op zijn fouten te wijzen én te motiveren. Tevens leer ik je hoe je met vragen stellen, zonder oplossingen te bieden, 40% van alle problemen kunt oplossen. Een aanpak waardoor je tijd overhoudt om aan de overgebleven problemen in het team of organisatie te werken.
  • Mindset in ‘The missing C’ in Suces. Teamleden aanleren de kans te zien in plaats van alleen de fout te herkennen. Hoe leer je mensen te denken in oplossingen in plaats van zeggen wat niet kan. Tips, do’s en dont’s hoe je de mindset van mensen kunt richten op succes en winnen.
  • Zelfvertrouwen van teamleden vergroten. Leren hoe je binnen 7 seconden het zelfvertrouwen van mensen aanzienlijk kunt vergroten door middel van de juiste vraag te stellen.
 • Het geheim van een succesvolle trimvlakcoach
  • Een contract tot 100% inzet afsluiten. Hoe maak je een “emotioneel” contract wat maakt dat mensen zich volledig voor leren en werken zullen inzetten, ook wanneer het zwaar wordt of het tegenzit. Hierbij gebruik ik een trainingsvideo waarbij we het gedrag van een succesvolle coach zullen analyseren. Het geleerde zullen we vertalen naar wat wij als coach morgen kunnen doen om onze teamleden te laten excelleren in leren en/of werken, ook wanneer we niet toekijken.
  • Feedback geven op volwassen niveau. Middels de OSER-methode en met één reflecterende vraag anderen laten ervaren wat het effect van hun gedrag is. En wanneer het effect niet gewenst is, bij de ander daarmee de houding creëren waarbij de ander mee wil denken in oplossingen of manieren om het anders en beter te willen doen.
  • Het geheim van succesvolle mensen. Middels een oefening zullen we ervaren wat succesvolle mensen doen waardoor ze altijd succesvol zullen zijn. Het inzicht is een levensles die je lang zal bijblijven.


Door jouw doortastende manier van open vragen stellen en stelselmatig te herhalen wat de ander zegt danwel belangrijk vindt, leg je snel de kern bloot waar het uiteindelijk allemaal om draait. [Jurgen Wijnhoff]

Wilt u meer weten? Klik dan op de knop hieronder. Ik zal dan contact opnemen om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen …omdat werken wel leuk moet blijven!

Op uw succes! Ronald Dingerdis

Zelf meteen aan de slag? Download de ‘whitepaper millennialcoach – in 6 stappen jongeren boeien en binden aan je bedrijf of organisatie’ door hieronder uw gegevens achter te laten. U ontvangt het e-boek kosteloos in uw mailbox.

http://eepurl.com/gjKa2X
https://www.youtube.com/channel/UCi_EO0Bo9GL2AsIjy3fJ7lA
https://www.linkedin.com/in/ronalddingerdis/