Testimonials Millennials (MIB) van Ronald Dingerdis

Wat zeggen andere mensen over Ronald Dingerdis:

Jaren geleden maakte ik voor AMT (www.amt.nl) een reportage over een training voor leermeesters in het autobedrijf. In de training leerden ze op een goede manier om te gaan met leerlingen met ADHD of autisme.

De trainer wist waar hij het over had. Hij kende de praktijk en kwam met heel praktische voorbeelden. Dankzij hem kwam dit onderwerp voor mij tot leven. En niet alleen voor mij, ook voor de leermeesters. Ik voelde dat de trainer hen raakte, dat ze geïnspireerd werden en dat ze direct de volgende dag met het geleerde aan de slag zouden gaan. Die trainer was… Ronald Dingerdis.

[Erwin den Hoed, adjunct hoofdredacteur AMT vakmedianet]


Stella Mary Creupelandt – klantservicemedewerker Hubo

Ronald Dingerdis heeft mij gesteund en begeleid om mijn doelen te behalen. Ronald is zo’ n geweldige coach. Als je met hem in gesprek gaat, is het precies of je hem al jaren kent. Hij heeft mij begeleid om mijn zelfvertrouwen op te bouwen, om mijn rugzak van mijn verleden helemaal af te zetten en los te laten om daarna aan mijn mooie toekomst te bouwen…

Ik voel me heel gelukkig! En ik heb een waardevolle vriend erbij, mijn coach Ronald Dingerdis

Dank u Ronald !Middels Jouw persoonlijke begeleiding komt uiteindelijk ieder een stap verder, pure winst dus. 

Door je meer te focussen op onbewust gedrag en te leren inschatten hoe je gesprekspartner c.q. collega reageert op je eigen gedrag kun je veel makkelijker schakelen.
De tip van Jouw om empathisch te leren luisteren neem ik dan ook ter harte en ga dit zeer zeker in de praktijk ten uitvoer brengen.
Je kwetsbaar opstellen en zelf ook fouten durven maken geeft je binnen het team van mensen veel meer vertrouwen en commitment.

Leuk om te zien hoe jij op een ongedwongen open manier van communiceren zo snel kunt inschatten waar de knelpunten of interesses van diverse collega’s liggen.
Door jouw doortastende manier van open vragen stellen en stelselmatig te herhalen wat de ander zegt danwel belangrijk vindt, leg je gauw de kern bloot waar het uiteindelijk allemaal om draait.

[Jurgen Wijnhoff, teamleider BP]De wijze waarop Ronald Dingerdis de training geeft is uniek, professioneel en zeer leerzaam.

Mijn belangrijkste inzichten die ik uit de training heb gehaald zijn: alles is mogelijk, ook al denk je dit kan niet, dan is er altijd een weg die het wel mogelijk maakt.

De oefening die ik deed van de verbindingen maken, is een echte eyeopener! Ik heb hem zelfs bij mijn collega gedaan!
En door subtiele veranderingen in je stem, welke woorden je gebruikt en in je lichaamshouding zijn de gesprekken opeens heel anders! Dus met minimale veranderingen bereik je meer mensen.

Deze training was bijzonder omdat we privé training kregen. Ronald weet heel goed de vinger op de zere plek te leggen, maar ons ook daarin zo te stimuleren dat we de zere plek kunnen verzorgen en kunnen verbeteren.

[Mirjam Blanke, sales en marketing ABS Skiljan] De informatie die ik tijdens de training heb opgedaan kan ik gelijk in de praktijk uitproberen.

Tevens heb ik in mijn privé ook veel baat bij de adviezen die tijdens de training heb gehad. Zoals bijvoorbeeld het ouder/kind gedrag. Het is fijn om eens in de spiegel te kijken en te zien hoe je je zelf gedraagt. Ik heb zelfs een vriendin hiermee geholpen. Dat geeft een goed gevoel.

[Sabire Özgan, milieu-inspecteur RUD Zeeland]


Deze training is als geen enkele andere training.
Deze training zorgt voor een nieuwe kijk op zaken, het willen ontwikkelen na de training en dat je met een goed gevoel naar huis gaan. De groep voelt zich snel op zijn gemak bij de trainer.

Zo komen er veel dingen los waar iedereen wat van kan leren. Dit zorgt ervoor dat je met zin naar een training toe gaat.
Inhoudelijk zorgt de training ervoor dat je geïnspireerd raakt en zelf geeft Ronald je het gevoel dat je het vertrouwen in jezelf vergroot.

 [Sivani Chuttoo, Recruiter bij PostNL]Dit maakt de training anders dan andere trainingen, die zijn vaak meer theoretisch. De vele praktische voorbeelden maken dat je er meteen mee aan de slag kunt. De training heeft absoluut mijn verwachting overtroffen en was het meer dan waard!!

[Stella Wijers, apothekersassistente bij huisartsenpraktijk de maasdorpen]


De positieve instelling en het enthousiasme waarmee Ronald de stof brengt werkt erg aanstekelijk. Hierdoor is iedereen positief betrokken en actief bezig, zelfs buiten werktijd.

Ronald, mijn ervaring met jouw trainingen zijn erg positief en de manier waarop jij de dingen vertelt en uitlegt geven mij veel energie. Het begon al met de manier van ontvangst in Wassenaar en de manier waarop je daar de lessen gaf. Het verschil met andere trainingen is dat je dingen beter naar de praktijk vertaald en het ook inzichtelijker maakt, zodat praktijk en theorie beter tot elkaar komen. 

Je uitleg, advies, het luisteren en het openstaan voor onze mening gaf voor mij de doorslag om je als een topcoach te zien. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor en ik hoop dat ik nog meer dingen van je mag leren in de toekomst.

Ik kijk dan ook met veel spanning uit naar je nieuwe boek zodat ik daar weer nieuwe energie uit kan halen.

[Guus Diederen, sitemanager BP de Grachten]Wat mij heeft doen besluiten mijzelf aan te melden voor de training communicatie is dat ik communicatie erg belangrijk vind. Er gaan zoveel dingen mis omdat mensen elkaar simpelweg verkeerd begrijpen.

Ik heb de training als super ervaren. Ronald heeft mij laten zien dat er met communicatie nog meer mogelijk is dan ik al dacht. Ronald heeft heldere praktijkvoorbeelden laten zien die je meteen in de praktijk toe kunt passen.

Wat ik ook erg belangrijk vond is de manier waarop Ronald bepaalde eigenschappen of voorvallen kan analyseren en uitleggen tot iemand zijn karakter. Nu begrijp ik beter dat wanneer iemand iets lelijks tegen mij zegt of mij raakt op een bepaalde manier waarom hij dit doet en wat de achterliggende gedachten hiervan zijn met betrekking tot behoeftes die diegene heeft. Ik kan hier nu beter mee omgaan.

[Willem van de Burgt, CEO – ZBO Bouw]


Wat een verfrissing om een vrij verhaal te mogen vertellen over mijn bevindingen, in plaats van een formuliertje in te moeten vullen met oppervlakkige cijfertjes.

In jouw training heb ik geleerd dat, als ik een training moet geven, het niet de bedoeling is dat ik een verhaaltje afdraai waarin mijn kennis is verwerkt.
Om medemensen (geen leerlingen, cursisten, deelnemers) te motiveren en inspireren, kan ik het beste mijn eigen spontane zelf naar voren brengen, met een bewuste strakke grap hier en daar, of een totaal onverwachte opmerking.

Dankzij jou zie ik nu ook hoe leuk het kan zijn, veel leuker dan ik dacht. Eind juli geef ik een training aan mijn collega’s, om te proberen.

[Els van der Zeeuw, Absence & Reintegration Advisor at BP Europe SE]Ik heb me opgegeven voor de training omdat ik veel weerstand voelde over het gebruik van de mobiele telefoon van de jongens, en ik met de vraag liep ‘moet je het accepteren of verbieden?’.

Ik heb de trainingsdag ervaren als zeer nuttig. Ik heb ingezien dat ik (sommige) jongens toch wat fout ingeschat heb, en waarschijnlijk daardoor ook fout heb benaderd en ze niet genoeg vrijheid heb gegeven.

Deze training maakt het verschil dat ik het fijn vind hoe jij (Ronald Dingerdis) de dingen duidelijk maakt en dat is niet altijd vanzelfsprekend bij een training. Op deze manier hoef je niet te veel na te denken of je het snapt, je legt het duidelijk (in normale taal) uit. Dus bedankt voor deze leuke leerzame dag.

Graag tot ziens (die kans zit er in).

[Danny Hugens, teamleider / 1 ste autospuiter bij A.B.S. Hoppenbrouwers]


Graag zou ik Ronald via deze weg nogmaals heel hartelijk willen bedanken voor zijn bijdrage aan de representatie cursus die ik, afgelopen maandagavond, had georganiseerd voor de 30 assistentes van naar mijn praktijk verwijzende tandartsen.

Het was een leerzame maar bovenal zeer onderhoudende voordracht.

[Caroline Wolters, praktijkeigenaar Mondzorgcentrum Klein Molenbeek]Onvergetelijk, inspirerend en vooral: ontzettend leerzaam!
Ik zal nog lang terugdenken aan de training die je ons hebt gegeven.

Jij weet als geen ander hoe je het zelfvertrouwen van mensen kunt laten groeien; ik heb het zelf ervaren!

Bedankt!! Succes en we horen ongetwijfeld nog van elkaar.

[Rick van den Burg, Corporate Recruiter bij ABAB Accountants en Adviseurs]


Zelf dacht ik dat ik door mijn ervaring weinig baat zou hebben aan de training. Echter, direct aan het begin van de training werd ik geprikkeld dat ook ik deze training moest bijwonen om mijn kennis op te frissen.

Prettig aan de training was de afwisseling in theorie, die vrij kort maar krachtig was, en de praktijk. Waarbij je in de praktijk goed met je neus op de feiten werd gedrukt hoe jij bent (met name) als interviewer. Dergelijke confrontatie maak ik niet vaak mee in trainingen. 

Ook de leuke voorbeelden in de training, bijvoorbeeld het verschil tussen mannen en vrouwen hersenen in relatie tot interviewen, maakten dat iedereen aan de lippen van Ronald hing.

[Jorien Doets, examenontwikkelaar bij Examenservices]


Emoties zijn de allerbelangrijkste issues in het proces van dienstverlening. 

Het meest waardevolle aan de training vond ik de onderdelen: goed luisteren en veel vragen stellen; volwassenen gedrag toepassen en geen ouder- en kindgedrag en hoe en wanneer ga je communiceren.

Ik heb veel geleerd in deze training: over mensen, het verschil tussen vrouwen en mannen en het achterhalen van het echte probleem. Mijn dank is groot.

[Namir Saleh]


Hartelijk dank voor alle input. Het was me echt alles waard en kwam op het juiste moment. Mijn ervaring met de training is: een cadeautje, een spiegel hoe confronterend ook, grote horizontale verbreding, enorme hoeveelheid informatie en in een hoog tempo. 

De betrokken benadering van Ronald Dingerdis heb ik als zeer prettig ervaren. Ergens ook wel eng dat iemand zo door je heen kan kijken en ziet wat er achter je façade zit, maar absoluut goed.  Persoonlijk heb ik onlangs ook nog een geweldige overwinning behaald. Wat fijn! Ik heb actie ondernomen voor iets dat ik écht wil.

[Leontien Toorenaar]Een van onze medewerkers heeft Ronald ervaren op een training via de branche organisatie. Na zijn enthousiasme, en na het lezen van zijn boek ‘Leiderschap, makkelijker dan je denkt’ ben ik geïnspireerd geraakt door deze persoonlijkheid.

Na de periode dat Ronald mee heeft gelopen in ons bedrijf ben ik toch heel blij dat we de stap hebben genomen. Belangrijk is dat Ronald rust brengt in de tent en toch stof doet opwaaien, dit allemaal gericht naar het ondernemen.

Simpele dingen volstaan om je werknemers anders te laten denken en veel beter te doen produceren. Ronald je heb een heipaal extra onder de fundering van onze jonge onderneming gezet (www.benderooy.nl).  Het hele team en ik willen je bedanken en hopen je graag nog eens te mogen begroeten op ons bedrijf.

PS: onthouden van u! 
Als je een probleem blijft zien als een probleem, dan blijft het een probleem. Zie het als een kans om te groeien.

[Ben de Rooy, eigenaar Ben de Rooy BV autoschade, -reparatie en -in en -verkoop.]


Ronald heeft een uitstraling van positieve energie.
Zodra Ronald bij ons bedrijf binnenkomt glunderen de mensen al direct.

Ronald stelt altijd alles in het vermogen om de eventuele muren in een bedrijf tussen verschillende afdelingen of personen te ontmantelen en zorg te dragen voor een “familie sfeer” vol gunning.

Hij zet de juiste mensen op de juiste werkplek, waardoor deze mensen gelukkig zijn in hetgeen ze doen. Hij geeft de mensen een stuk zelf verantwoording wat erg belangrijk is voor iedereen.
Ronald is een “mensen smid”en smeed mensen aan elkaar en zorgt ervoor dat dit smeedwerk intact blijft.  Een man met een onuitputtelijke positieve energiebron die zijn kwaliteiten ( en die heeft hij erg veel ) inzet in het belang van anderen. Zijn werk is niet zijn werk, het is zijn manier van leven. Hier geniet hij van, dit is wat hij leuk vind, en dit is waar hij heel erg goed in is.

Ik heb een goede vriendschap met Ronald, net als alle andere bedrijven (mensen) waar ik hem aanbevolen heb.
Niet met Ronald samenwerken is een gemiste kans. De rendementen van Ronald zijn voor vele bedrijven heel erg groot te noemen. Rust, verantwoordelijkheden bij de mensen in de organisatie, mensen op een werkplek waarmee de mensen gelukkig zijn.

[Ben ter Bogt, managing director Metrical diamantboren]Ronald heeft de training verzorgt voor erkend EVC accesor voor het VOC. Dit was de eerste keer dat ik hem ontmoette.

Wat een brok energie heeft die man en hij laat je ook de andere kant van een verhaal of persoon inzien of leren kennen door bepaalde vraagtechnieken maar zeker ook door luister momenten. 
Ik had hem aangegeven dat ook ik trainingen ging verzorgen voor een opdrachtgever van ons! Hij vond dat zo mooi, dat hij graag een training bij wilde wonen om te zien hoe ik dat deed. En dan wilde hij me graag wat tips reiken.

Nou die tips heeft mij 30% meer plezier gebracht en ik vond het al 70% geweldig. Maar hij heeft van mij een echte trainer gemaakt. Wat ik eerst de saaiste stof vond om te geven werd toen het meest uitdagend!

Ronald is TOP en zou hem ook iedereen aan kunnen bevelen voor persoonlijke coaching of groepstrainingen. Hij kan het aan en maakt het!

[Gerda Lauwers, directrice autoschade Theo Lauwers. Bestuurslid FOCWA (Federatie van Ondernemers in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven) en OOC (
Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf)] 


Ik ken Ronald als een zeer prettig mens en een kundige en inspirerende trainer/coach.

In een individuele training heb ik in anderhalf uur meer van hem geleerd dan in enkele trainingen welke ik eerder had gevolgd bij elkaar.

Ook bij een groepsproces weet hij op een ontspannen en positieve manier iedereen te betrekken, vertrouwen te geven en te motiveren om mee te doen. 

[Luc Wittenbols, risicodeskundige (agrarisch) bij Nationale-Nederlanden]


Het theoretische gedeelte van de training: “EVC assessoren/ succesvol presenteren” vond ik zeer inspirerend.

In mijn dagelijkse leven (werk en prive) heb ik hier nog steeds profijt van.

Ik ben me sindsdien nog meer bewust van het feit, dat (h)erkenning en waardering van de kwaliteiten die ieder mens in zich heeft enorm belangrijk is om het gewenste succes te bereiken. 

[Janine van Zee, consultant bij IMR Professionals in advies en training]


Ronald heb ik leren kennen als een professional met een heldere en frisse blik op bedrijfsvoering, uitstraling, houding, professionaliteit, en interne / externe communicatie.

Ronald is een grote inspiratiebron voor me geweest om noodzakelijke stappen te ondernemen in de organisatie en in de aansturing van mijn team. Ronald is een prettige, boeiende en inspirerende gesprekspartner, waar je niet mee uitgepraat raakt.

[Evelyne van Winden, trainer Neufeld instituut NL (hechtingswetenschap simpel gemaakt, leer kinderen begrijpen)] Ronald is iemand, die daadwerkelijk eerst de vraag achter de vraag wil achterhalen, alvorens hij met je gezamenlijke analyse stappen maakt.

De sfeer van mouwen opstropen en ervoor gaan is hem op het lijf geschreven. Met passie en overtuiging weet hij dan ook altijd in presentaties en cursussen, mensen te binden, te boeien en in beweging te krijgen. Het is voor mij altijd een genot om met Ronald te mogen samenwerken.

[Robert de Koning, Adviseur Praktijkleren bij stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)]


Ronald is a detail-oriented manager who watches the balance sheet without losing sight of the strategic objective.

[Anita Karremans, directeur Samen in de Regio]

http://eepurl.com/gjKa2X
https://www.youtube.com/channel/UCi_EO0Bo9GL2AsIjy3fJ7lA
https://www.linkedin.com/in/ronalddingerdis/