Reverse-coaching

Wanneer we nieuwsgierig worden naar elkaars succes en mislukkingen, krijgt kleren van elkaar een praktische invulling.

Peer coaching, intervisie, coöperatief leren of samenwerkend leren zijn mooi klinkende termen die in de praktijk zowel succes als weerstand oproepen. Velen horen er in een opgeheven vingertje en denken ‘doe ik het niet goed genoeg dan?’.

Terecht of onterecht, mensen doen het liever goed dan fout. In mijn trainingen en mentoring hoor ik vaak als antwoord op mijn vraag ‘is wat je doet niet goed genoeg dan?’ vaak te horen ‘blijkbaar doe ik het niet goed, anders zat ik niet hier bij jou in training om wat te leren’. En dan aan hete einde van de dag krijg ik dan te horen ‘hoezo nu als toppen? Het is interessant en ik wil meer weten’.

Dat komt omdat leren pas leuk wordt wanneer je je ervaringen, succes en falen mag delen en anderen daar de les uit trekken. Er dan nog wat tips uitgewisseld worden en iedreen ervaart dat wanneer het niet geod (genoeg) gaat niet betekent dat we het fout doen of je tekort schiet, je alleen met een paar kleine aanpassingen net iets sucesvoller bent. Je ervaart hoeveel j al weet, dat geeft een stuk waardering die maakt dat leren leuk wordt en blijft.

http://eepurl.com/gjKa2X
https://www.youtube.com/channel/UCi_EO0Bo9GL2AsIjy3fJ7lA
https://www.linkedin.com/in/ronalddingerdis/