Het zelfvertrouwen van deze millennial verdwijnt wanneer een glazen plafond verschijnt

Samenwerken met millennials als Young professional

Vandaag ontmoet ik een Young professional, een millennial die ik een jaar eerder zag tijdens een masterclass op de hogeschool waar hij studeerde. Hij schudt mij hartelijk de hand en zegt: ‘Helaas kan ik er vandaag niet bij zijn, ik denk nog veel terug aan de masterclass ‘plezier in werk’. Het heeft mij gemotiveerd mijn reden van bestaan te verkennen. Ik had mij vandaag graag weer even door u laten inspireren, helaas moet ik elders zijn.    

Ik bedank hem voor het compliment en we hebben een kort aangenaam gesprek. Deze young professional heeft het vermogen om een ruimte binnen te lopen en direct een indruk te maken. Het viel me op dat mensen een glimlach kregen toen hij de ruimte binnenkwam. Tijdens ons korte gesprek vraag ik me echter af ‘kom je nu gedag zeggen of is er een diepere behoefte bij jou aanwezig?’

Millennials zijn mondig, maar zijn ze assertief?

Door mijn ervaring in het werken met millennials ervaar ik dat er vaak een behoefte schuilt gaat achter een vraag of opmerking die ze maken. Millennials zijn over het algemeen mondig in de communicatie, sommigen balanceren zelfs op het randje van verbaal agressief. Onderzoekers zijn het erover eens dat 30% van alle jonge millennials egocentrisch gedrag vertoond. Deze millennials, ook wel de ‘IK-generatie’ genoemd, stelt zichzelf centraal en gaat ervan uit dat de omgeving zich aan hen aanpast.

70% van de millennials is anders, ze zijn empathischer. Ze gaan daarbij uit van hun eigen behoeften en willen zich aanpassen aan de omgeving om hun doelen te bereiken. Binnen deze laatste groep komt sub-assertief gedrag relatief veel voor. Millennials die ja-zeggen terwijl ze nee bedoelen, ze geven vaak subtiele signalen af bij onvrede of wanneer aan hun behoeften voorbijgegaan wordt. Onderzoekers zijn het erover eens dat oprechte aandacht schaars wordt. Door de hectiek van alle dag kunnen subtiele signalen daardoor snel gemist worden. De millennial die tegenover mij staat behoort tot deze laatste groep van 70%, hij geeft subtiele signalen af dat er hem iets dwars zit.

Vertrouwen door oprechte aandacht

Ik check of deze millennial een diepere behoefte heeft en vraag hem ‘heeft de masterclass je voldoende inzichten gegeven?’  Zijn antwoord verbaast me dan ook niet, hij geeft aan dat hij er nog wel wat dieper op in zou willen gaan. Hij wil ontdekken welke functie het beste bij zijn drijfveren past.

Later ontdek ik dat er meer aan de hand is, hoor ik hoe hij gevangen zit in de kloof tussen de verschillende generaties. Dat hij weerstad oproept met nieuwe ideeën en verbetervoorstellen. Iets wat zijn zelfvertrouwen en motivatie doet afnemen en maakt dat hij een andere baan zoekt als oplossing voor zijn probleem. Ik weet dat te voorkomen en daarbij zijn zelfvertrouwen een boost te geven.

We nemen afscheid met de belofte dat hij zijn vraag gaat bespreken met zijn leidinggevende. Nog geen week later heeft hij toestemming om een young professionals programma bij mij te mogen volgen. Hoe kon ik zijn motivatie en zelfvertrouwen herstellen?

Een compliment wat alarmbellen doet rinkelen  

Tijdens de sessies delen we kennis over leiderschap, vertalen we zijn drijfveren naar een geschikt carrière pad en vinden we effectieve manieren om invloed mee te vergroten. Een feestje, bij ieder praktisch handvat zie je zijn enthousiasme toenemen en vraagt hij om meer. Tot het moment dat bij mij de alarmbellen gaan rinkelen, dat gebeurt wanneer hij mij een compliment geeft. Hij zegt: ’Ik heb natuurlijk nog veel meer kennis en ervaring nodig om een verschil te kunnen maken. Ik ben blij dat ik zoveel in dit programma mag leren’.

Zijn woord natuurlijk in zijn compliment is voor mij een directe aanleiding om door te willen vragen,  doet mijn alarmbellen rinkelen. Is het namelijk wel zo natuurlijk als hij het wil laten overkomen?

Wanneer het niet lukt, doe ik het dan fout?

Al snel komt het hoge woord eruit ‘hij ervaart een glazen plafond, hij komt niet verder en weet niet waardoor het komt’. Zijn ideeën ter verbetering roepen weerstand op bij de beslissers met wie hij ze deelt. Terwijl hij daar zit zie ik dat zijn schouders gaan hangen, ik hoor hoe hij twijfelt aan zijn zichzelf en merk dat dit ten kostte gaat van zijn zelfvertrouwen. Hij zoekt een oplossing in het vinden van een andere functie. Hij zoekt de fout bij hemzelf, maar klopt dat wel?

Zelfvertrouwen is waar het allemaal om draait.

Deze millennial heeft een aanpak nodig hoe je kunt voorkomt dat mensen in de verdediging schieten. Ik leer hem hoe je met kleine aanpassingen in je communiceren binnen een 2-weg mentoring systeem, mensen krijgt die jou graag volgen. Ik vertel hem hoe je mensen kunt inspireren mee te willen denken in oplossingen.

De aanpak heeft effect, ik zie hoe hij door de hoop op succes al direct meer zelfvertrouwen krijgt. Hij ervaart niet meer dat hij iets fout doet, hij is van mening dat hij in deze sessies manieren leert hoe het beter kan. Het geeft hem de nodige energie om tot actie te komen.  

Een glimlach als beloning.

En met succes, soms zie ik hem van grote afstand naar me zwaaien. Staat hij naast beslissers en werken ze samen om verbeteringen te verzinnen en te implementeren. En wanneer ik dan die glimlach op zijn gezicht zie, dan voel ik me dankbaar dat ik mee mocht helpen om de brug tussen de verschillende generaties te slaan.

Samenwerken is geen werkwoord, het is een mentaliteit die bergen doet verzetten. Ronald Dingerdis

Wanneer iemand begint, ben je als snel halverwege

Hij heeft door zijn aanpak de helft van de brug tussen de generaties geslagen. Ondertussen had ik met zijn leidinggevende brainstromsessies over mentoring van hedendaagse millennials. Zodoende werd met gebruik van 2-weg millennial-mentoring de kloof tussen de generaties gedicht. Daarmee geeft deze organisatie millennials èn zichzelf een toekomst, daar was het mij om te doen.   

Makkelijker dan je denkt!

En achteraf was het tot elkaar komen makkelijker en plezieriger dan ze aanvankelijk konden vermoeden. 2-weg millennial mentoring … omdat werken wel leuk moet blijven!

http://eepurl.com/gjKa2X
https://www.youtube.com/channel/UCi_EO0Bo9GL2AsIjy3fJ7lA
https://www.linkedin.com/in/ronalddingerdis/