Een rolmodel voor jongeren in het VMBO en MBO

De (virtuele) wereld van jonge millennials

Voorbeedl van een rolmodel voor millennials

Zo vaak zie ik rolmodellen voor jongeren die volwassenen verwerpen. Vaak omdat ze ons irriteren, er nadelen aan het rolmodel vastzitten of we vinden dat een rolmodel er anders uit moet zien. Soms terecht en soms zien we de kans er niet in.

Hierbij een rolmodel, Joel Beukers, wie in korte tijd een bekende vlogger is geworden die vele jongeren, waarvan vooral mannen, inspireert om te gaan sporten …. ook op zondagmorgen vroeg. Ja het is een schreeuwerd, ja hij is over de top met zijn extravagante leefstijl en auto’s, maar hij laat jongeren gezond eten, sporten, zorgt ervoor dat ze in en team samen werken aan een gezond lichaam en elkaar daarbij helpen. En dat is bewonderenswaardig, hij spreekt ze aan op hun verantwoordelijkheden en in sportscholen hoor je op zondagmorgen roepen, ‘hou vol, nog één setje … gaaaaaan voor goud!’

Oordeel zelf, is hij echt zo slecht als sommige mensen denken of zit er een kans te ontdekken wat jongeren inspireert en motiveert? Maak kennis met één van de bekende vloggers en online coach, rolmodel Joel Beukers

Bron: Deze tekst is uit een interview ‘Ik ga altijd all-in voor goud’ gekopieerd.  www.quotenet.nl; Dit is Joel Beukers-Ik ga altijd all in voor goud interview

De ster van de Hilversumse krachthonkhooligan rijst hard. Met name op social media is Beukers ongekend populair. Met zijn oneliners als ‘we breken die hele tent af’, ‘pure winst’ of  ‘scoopje d’r bij?’ gelardeerde video’s wist hij op Facebook al meer dan 100.000 volgers aan zich te binden. Op Instagram staat de teller inmiddels op ruim 25.000 ‘groei-maatjes’. En ook op zakelijk vlak gaat Beukers hard. Clean Nutrition – zijn handel in sportsupplementen – floreert, de door hem ontwikkelde online coaching community is een succes en zijn onlangs gelanceerde ‘Voor Goud’ app passeerde binnen enkele dagen de 25.000 downloads. De hoogste tijd dus om nader kennis te maken met deze flamboyante fitness boy.

Supplementen, een app, duizenden volgers, een kledinglijn: je hebt inmiddels een Beukersimperium opgebouwd. Was dat het doel toen je hiermee begon?

Ik had eigenlijk twee doelen. Ik wilde financieel onafhankelijk worden en vooral vrijheid. Dat is waarom ik deze levensstijl heb gecreëerd. Ik wil gewoon twee keer per dag kunnen fitnessen, die schijven door het dak duwen wanneer ik dat wil. M’n kop eraf zuipen wanneer ik dat wil. Vergis je niet, achter de schermen werken we keihard. Die video’s kosten veel tijd en we verkopen duizenden potten supplementen per maand. Nu zitten we in een flow en nu wil ik echt voor goud gaan. Ik heb lang genoeg aangekloot.

Ik hoor je nog wel regelmatig over ‘de hele tent afbreken’ en ‘je kop eraf zuipen’ in je video’s.

Ik ben nu droog aan het trainen, dus ik drink ook minder. Maar ik ben een extremist: als ik uitga, ga ik naar de ratten. Mijn oplossing is dat ik gewoon minder vaak ga. Een keer in de twee weken nog maar, en dan wel gewoon dwars door het geluid heen. Flaneren, voor goud – de hele zooi.

We reden net een rondje in je Maserati. Die is laatst flink beschadigd. Was dat een jaloerse bodybuilder denk je?

Geen idee. Er zijn wel gasten die vinden dat het te makkelijk is wat ik doe. Niet serieus genoeg. Maar zeker degenen die zelf ook succes hebben, doen niet moeilijk. Zij zien het voor wat het is. Zij gaan voor goud, ik ga voor goud, m’n maten gaan voor goud, iedereen voor goud. En dat is alleen maar goud, toch?

Je komt heel relaxed over als ik je zo spreek. Is die schreeuwende driftkikker wel de echte Joel Beukers?

Zeker. Ik ben eigenlijk steeds meer mezelf geworden in de video’s. In het begin was ik veel te serieus, in het Engels zelfs. Dat werd een soort Tell Sell-sfeertje. Nu ben ik het echt zelf. De grappen, het taaltje en ook het schreeuwen. Daar zit de ene dag meer overtuiging in dan de andere dag. Dat ga ik ook niet verstoppen. Mijn vader en moeder kijken de vlogs trouwens ook, maar mijn moeder klikt meestal weg als ik begin te schreeuwen. Het is een kant van me, maar natuurlijk niet het enige wat ik ben.

En je hebt een heel eigen vocabulaire opgebouwd.

Ja, dat vind ik goud. “Joel Beukers hierrrr, nice and slow, here we go, groei lekker”, dat soort dingen. Het is echt een verbetering dat ik mijn eigen taal kan gebruiken. Het maakt het uniek.

Hoe is het om zoveel van je leven te delen op social media?

Die Instastories gaan 24 uur per dag door. Soms word ik wakker en denk ik: even kijken wat de schade is. Hebben we weer met flessen champagne staan spuiten in de Supperclub. Meestal verwijder ik dat meteen, maar 40.000 mensen hebben het dan al gezien.

Je hebt nu een kind op komst. Gaat dat je veranderen?

Dit klinkt misschien gek, maar ik wil nu júist blijven flaneren. Op dat vlak wil ik een voorbeeld zijn: een kind krijgen hoeft niet te betekenen dat je een saaie lul wordt. Maar ik zie nu ook wel dat die auto’s gewoon materiaal zijn. Totaal onbelangrijk vergeleken met een kind.

Om het interview af te sluiten, is het tijd voor een scoop.

Beukers pakt een pot van de stapel, schept een lepel roze poeder in een glas en begint te roeren. Met een gouden lepel natuurlijk – alle bestek is goud hier. Niet te veel, is het devies, het spul kan nogal hard inkicken. Tien-espresso’s-op-de-nuchtere-maag-hard. Op het etiket staat het ingrediënt taurine – daar gaat een mens  van stuiteren. Beukers en zijn maten nemen de ene scoop na de andere. Ik hou het bij twee slokken.

http://eepurl.com/gjKa2X
https://www.youtube.com/channel/UCi_EO0Bo9GL2AsIjy3fJ7lA
https://www.linkedin.com/in/ronalddingerdis/