Dienend leiderschap in een extreem platte organisatie

Erik, zoals beloofd:

Gelukkige mensen die samen presteren en verantwoordelijkheid dragen is de drijfveer achter organisaties die ik begeleid heb om een millennialmagneet te worden.

Door minder overhead en lijstjes de organisatie platslaan én zichzelf in de positie plaatsen om te kunnen groeien. Niet meer denken in functies maar in resultaten en zorgen dat mensen hun eigen problemen oplossen. Inspireren in plaats van instrueren, begeleiden en vragen ‘waar gaan we voor’ in plaats van toezicht door teveel managementmodellen.

Geen vrijbrief om te doen wat je wil als teamlid, wel de vrijheid om je werk in te delen zodat je als teamleden met plezier een topprestatie kunt leveren.

Niet als leider zomaar loslaten, maar weten wanneer je aan je professionals kunt delegeren. Niet slechts voorschrijven wat iemand “moet” doen, maar samen aan de doelen van de organisatie werken en ze samen optekenen in hun woorden. Zodat teamleden zich verbonden voelen met de doelen en de organisatie.

Dienend leiderschap tonen om mensen te vragen wat heb jij nodig om je werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Daarmee volgers krijgen die zichzelf motiveren en aan jouw doelen werken. Zo hou je als leider al heel snel heel veel tijd over om aan de strategie van je bedrijf te werken.

Stop met betuttelen. De meeste mensen kunnen ontzettend veel verantwoordelijkheid dragen, willen graag meedoen en een impact maken. Gelukkige mensen die samen presteren en verantwoordelijkheid dragen is de drijfveer achter organisaties die met minder inspanning meer presteren.

Welke mate van zelfsturing en verantwoordelijkheid past bij de mate van vakmanschap om teamleden te krijgen die zichzelf motiveren, aan doelen van de organisatie werken én de verantwoordelijkheid willen dragen die bij hun functie/ goed teamwerken hoort.

Hierbij 2 inspirerende voorbeelden voor mij waardoor ik zelf werken weer leuk ging vinden en ik bedrijven al vanaf 2006 mee help om met minder inspanning meer te bereiken, een millennialmagneet te worden en jezelf in de groeistand te zetten. Eckart Wintzen en Ricardo Semler zijn inspirators voor mij die hun sporen verdiend hebben. Beide mensen die met platte organisaties de wereld hebben veroverd.

Wat ik toevoeg aan de ervaring van deze voorbeelden is hoe je als leiders en collega omgaat met jonge millennials, hoe je ze kunt boeien en binden, hoe je grip krijgt op egocentrisch en zelfs narcistisch gedrag zodat je nog steeds in platte organisaties de voordelen van samen groeien kunt pakken.

De site is allesbehalve compleet en de diensten om leiders/ bedrijven en millenials te begeleiden in platte organisaties komt er binnenkort op te staan. Dit ter informatie.

Erik hierbij de beloofde filmpjes en deze speciale pagina, ik help je graag op weg naar een platte organisatie … omdat werken wel leuk moet blijven!

Ronald Dingerdis

Ricardo Semler
Eckart Wintzen

http://eepurl.com/gjKa2X
https://www.youtube.com/channel/UCi_EO0Bo9GL2AsIjy3fJ7lA
https://www.linkedin.com/in/ronalddingerdis/